میتوانید از طریق دکمه ویدیو را دانلود کنید
۱
۲
۳
۴
اشتراک گذاری با دوستان:
طراحی لبخند یک روش دندانپزشکی زیبایی است که اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. امروزه مردم بیشتر به فکر زیبا و جوان به نظر رسیدن هستند و لبخند یکی دیگر از جنبه های زیبایی است. بنابراین، راهبردهای جدیدی در دندانپزشکی ظاهر می شود که به دنبال حل این نگرانی است. در این مقاله، ما توضیح خواهیم داد که طراحی لبخند شامل چه مزایا و معایبی است. علاوه بر این، ما روشن خواهیم کرد که در چه مواردی می تواند جایگزین مناسبی باشد.
طراحی لبخند یا همان اصلاح طرح لبخند چیست؟
طراحی لبخند یک روش دندانپزشکی است که هنرمندانه لبخندهایی زیبا و شگفت انگیز ایجاد می کند. طرح لبخند می تواند معجزه کند تا سلامت و ظاهر دندان شما را به طور کامل بازگرداند، صرف نظر از اینکه دندان های فعلی شما چگونه هستند.
لبخند ما در طول سالها به دلیل فرسایش دندان، فشردن دندانها بهم، شکستگی، تغییر رنگ یا سایر شرایط تغییر می کند. این مشکلات می توانند به تدریج رخ دهند و ظاهر ما را به شدت تغییر دهند. وقتی از لبخند خود راضی نیستید، داشتن اعتماد به نفس آسان نیست.
در مجموع طراحی لبخند برای افراد شامل اصلاح چه موارد میشود ؟
برخی از جنبه های لبخند شما که دندانپزشک زیبایی با شما بررسی می کند و می تواند با اصلاح طرح لبخند بهبود یابد شامل موارد زیر است:
رنگ دندان:
پرکردن دندان نقره ای یا آمالگام را می توان با ترمیم های کامپوزیت طبیعی و همرنگ دندان جایگزین کرد، در حالی که بلیچینگ دندان می تواند رنگ دندان های لکه دار یا کدر را بهبود بخشد. رنگ و سایه دندان ملاحظات مهمی در هنگام ارزیابی و آمادهسازی برای روشهای مختلف از جمله روکشها، بریجها، کامپوزیت و ایمپلنتهای دندانی است.
تراز و فاصله:
دندان هایی که کج هستند، روی هم قرار گرفته اند یا بین آنها فاصله وجود دارد می توان در صورت لزوم از طریق ارتودنسی صاف و تراز کرد و حتی شاید با استفاده از روکش ها میتوان ظاهر بعضی از آنهارا بهبود داد.
دندان های از دست رفته:
یک یا چند دندان از دست رفته می تواند بر ظاهر لبخند شما تأثیر منفی بگذارد و همچنین بر خوردن شما تأثیر بگذارد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد .دندان های از دست رفته را می توان با ایمپلنت دندان، بریج یا پروتز جایگزین کرد.
تعادل میانه لثه و دندانها:
دندانهای ناهموار، شکسته و ترک خورده را میتوان از نظر زیبایی برای ظاهری بهتر بهبود بخشید و لبخند لثهای را میتوان برای کمک به بهبود ظاهر کلی لبخند اصلاح کرد.
لبها، لبخند و گونههای پرتر:
یک چهره نامشخص یا پیر را میتوان با روشهای خاصی در اصلاح لبخند بهبود بخشید یا جوانسازی کرد. یک دندانپزشک زیبایی از نزدیک با شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه درمانی طراحی شود تا دقیقاً به آنچه از تغییر ظاهر خود می خواهید برسید. این طرح درمانی ممکن است شامل بسیاری از روشهای زیبایی و ترمیمی باشد که به طور بالقوه شامل بلیچینگ دندان،کامپوزیت، روکشهای دندان، ارتودنسی (بریس)، جراحی فک و صورت و کاهش لبخند لثهای میشود.
برای طراحی لبخند از چه درمانهایی(تکنیک هایی) استفاده میشود؟
درمان طراحی لبخند یک درمان زیبایی است که بر روی بهبود ظاهر لبخند شما از طریق روشهای خاصی مانند روکش دندان، کامپوزیت ونیر ، بلیچینگ دندان و کاشت دندان تمرکز دارد.
سایر روش هایی که می توانند در طراحی لبخند نقش داشته باشند عبارتند از کاشت ایمپلنت، تاج، جراحی افزایش طول تاج دندان، لیفت لب و درمان ارتودنسی.
ایجاد یک لبخند ایده آل ممکن است به ترکیبی از درمان ارتودنسی، جراحی ارتوگناتیک، جراحی پریودنتال، دندانپزشکی زیبایی، جراحی دهان و جراحی پلاستیک نیاز داشته باشد.
کم خطر ترین (کم تهاجمی) تکنیک برای اصلاح لبخند که نتایج مطلوبی داشته باشد کدام است؟
کم خطر ترین درمان های اصلاح طرح لبخند ارتودنسی و بلیچینگ دندان میباشند زیرا نیاز به حذف ساختار دندان نمیباشد. درمان های زیبایی مانند لمینت ونیر و کامپوزیت ونیر نیاز به تراش جزئی دندان است که این تراش در کامپوزیت کمتراز لمینت هم میباشد اما درمانی مانند روکش کامل دندان (تاج) منجر به حذف مینای دندان میشود که یک مقدار تهاجمی میباشد. درمانهای بعدی برای اصلاح طرح لبخند انواع جراحی ها میباشند که جراحی های دندانپزشکی زیبایی به نسبت تهاجمی اند. شما برای بهره مند شدن از یک طرح اصلاح لبخند کم خطر باید یک ملاقات با یک کلینیک معتبر و باتجربه رزرو کنید که به شما درمانهایی با کیفیت ارائه دهند.
آیا برای اصلاح طرح لبخند باید تمام دندان ها را درست کنیم؟
خیر، دندانپزشکان برای اصلاح طرح لبخند فقط نیاز به دندانهایی دارند که در زمان لبخند نمایان میشوند.
چه تعداد از دندان ها برای اصلاح کافیست؟
تعداد دندانهای مورد نیاز برای اصلاح ده دندان در فک بالا و ده دندان در فک پایین است که این تعداد در بعضی مواقع به هشت عدد هم میرسد.
آیا پروسه درمان های اصلاح لبخند درد دارد؟
این موضوع بسته به این است که دندان پزشک شما برای طرح لبخند شما چه درمانهایی انتخاب کرده. اگر درمانهایی مانند بلیچینگ و ارتودنسی انتخاب کرده باشد شما با هیچ دردی روبرو نیستید اما اگر درمان روکش های جلوی دندان مانند لمینت یا روکش کامل دندان مانند تاج انتخاب کرده باشد شاید شما با مقدار کمی درد روبرو باشید آنهم به دلیل تراش دندان در این درمانها است. حالا بعد از این بقیه درمانها معمولا با جراحی همراه هستند که شاید با کمی درد بعد از آن همراه باشد و معمولا این درد های بعد از جراحی با خوردن آرامخش ها قابل رفع هستند.
پروسه اصلاح طرح لبخند به صورت معمول چقدر طول میکشد؟
زمان انجام این پروسه برای هر مراجعه کننده متفاوت است. برای مثال اگر در طرح درمان شما قرار باشد فقط از بلیچینگ دندان استفاده کنید کار شما در یک روز تمام است اما اگر نیاز به روکش ها داشته باشید این زمان از دو تا چهار هفته طول میکشد. درمانهایی مانند جراحی های فک ، ارتودنسی و ایمپلنت دندان مقداری طولانی هستند مثلا ایمپلنت از چهار ماه تا یک سال طول درمان دارد، ارتودنسی از یک تا یک ونیم سال طول درمان دارد. بنابراین طول درمان اصلاح طرح لبخند برای هرکسی متفاوت است و بسته به این موضوع است که دندانپزشک شما در طرح درمانی تصمیم گرفته که از چه درمانهایی استفاده کند.
عوارض بعد از طراحی لبخند چیست؟
برای اجرای کامپوزیت و لمنیت ونیر نیاز به حذف مقداری از ساختار دندان است که این موضوع یک نوع عیب محسوب میشود زیرا اگر روزی شما تصمیم گرفته باشید که این لمینت یا کامپوزیت را در بیاورید باید حتما درمان جایگزینی انجام دهید وگرنه دندان را به همان حالت نمیتوان باقی گذاشت. برای درمانی مانند بلیچینگ دندان یا جراحی لثه ممکن است بعد از آن دندانها کمی حساس شوند.
و جراحی ایمپلنت که باید ساختار های لازم دهان و دندان برای قرار دادن ایمپلنت حذف شوند و در جراحی های فک و صورت که ممکن اجزایی از ساختار های زیر فک بی حس باقی بمانند فقط برای مدتی کوتاه.
آیا در طراحی لبخند از بوتاکس هم میتوان استفاده کرد؟
محافظ ترین و کوتاه مدت ترین راه برای مقابله با لبخند لثه ای است. بوتاکس به عنوان مکانیزمی عمل می کند که باعث فلج موقت برخی از ماهیچه های لب بالا می شود تا حرکت آنها برای بالا بردن بیش از حد لب بالایی شما را محدود کند. اگرچه این روش ارزانتر و سریعتر از جراحی است، اما فقط برای چند ماه موثر است. برای نتایج طولانی مدت، بوتاکس باید به طور مکرر تمدید شود. اگر می خواهید یک راه حل دائمی داشته باشید ولی می خواهید نتایج را از قبل ببینید، می توانید قبل از جراحی بوتاکس را دریافت کنید و زمانی که از نتایج مطمئن شدید، بعد از آن شما می توانید درمان جراحی (جراحی افزایش طول تاج) را دریافت کنید.
پیشنهاد ما
قبل از انجام خدمات دندانپزشکی، باید به توصیه یک پزشک متخصص گوش دهید و با توجه به نیازهای شخصی خود تصمیم بگیرید و شیوه مناسب را انتخاب کنید.
سوالات متداول
چگونه بفهمم که نیاز به اصلاح طرح لبخند دارم؟
برای کمک به آن، ما یک چک لیست لبخند را در زیر ترتیب داده ایم:
از طرز لبخند زدنت خوشت میاد؟
آیا تغییر رنگ روی دندان های خود دارید؟
آیا بین دندان ها فاصله وجود دارد؟
آیا دندان های شما کج، شکسته یا ترک خورده است؟
آیا دندان از دست رفته ای دارید؟
آیا فکر می کنید دندان های شما خیلی بلند هستند یا خیلی کوتاه؟
آیا از شکل، اندازه و موقعیت دندان های خود راضی هستید؟
آیا لثه های شما سالم به نظر می رسند؟ آیا رنگ آنها صورتی است؟
اگر پاسخ های شما این را نشان می دهد، لبخند شما نیاز به تغییراتی دارد، وقت آن است که با یک کلینیک دندانپزشکی مشورت کنید.
آیا سیگاری ها می توانند تحت درمان طراحی لبخند قرار گیرند؟
به طور کلی، این ممکن است مشکلی نباشد. با این حال، این بستگی به نوع عمل زیبایی دندان دارد. معمولا افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر بیماری پریودنتال یا بیماری لثه هستند. سیگار کشیدن همچنین می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها یا بدتر شدن آنها شود. و علاوه بر این، میزان شکست ایمپلنت نیز بالاست. بنابراین، اگر عادت سیگار کشیدن دارید، بهتر است پس از اصلاح لبخند از آن اجتناب کنید. زیرا می تواند ماندگاری نتایج را کاهش دهد.
آیا نتایج تغییر شکل لبخند دائمی است؟
هر چیزی زمان انقضای مشخصی دارد. اگر سلامت دهان و دندان به درستی حفظ شود، اصلاح لبخند معمولاً بسیار طولانی است. اگر می خواهید نتایج دائمی باشد، باید برای معاینه منظم به دندانپزشک مراجعه کنید و سلامت دهان و دندان را حفظ کنید.
چگونه از تغییر شکل لبخند مراقبت و حفظ کنیم؟
مراقبت و حفظ نتایج بسیار مهم است زیرا به ماندگاری طولانی کمک می کند. در اینجا چند کار وجود دارد که باید انجام دهید…
دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان کشیدن روزانه را فراموش نکنید. فقط از مسواک نرم استفاده کنید.
به طور منظم (هر چند ماه یکبار) برای نگهداری و پاکسازی به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
از گاز زدن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید.
از سیگار کشیدن خودداری کنید و مصرف الکل را کاهش دهید.
از عاداتی مانند جویدن ناخن، باز کردن درب بطری با دندان و غیره اجتناب کنید.