دندانپزشک

کامپوزیت یا آمالگام برای ترمیم دندان

امتیاز دهید
کامپوزیت و آمالگام دو انتخاب پر طرفدار به عنوان پرکننده های دندان هستند. تفاوت عمده این دو نوع پرکننده در رنگ آن ها است.
آمالگام یا کامپوزیت
پخش ویدیو

اشتراک گذاری با دوستان:

۱

رزرو نوبت و یا ثبت شماره

۲

با شما تماس میگیریم

۳

ارسال عکس و مدارک

۴

زمان حضور در کلینیک را هماهنگ میکنیم

میتوانید از طریق دکمه ویدیو را دانلود کنید

فهرست مطالب

کامپوزیت یا آمالگام کدام یک برای ترمیم دندان بهتر است؟

وقتی صحبت از پر کردن حفره‌ها برای ترمیم دندان می‌شود، دیگر محدود به یک انتخاب نیستید، بلکه به دلیل پیشرفت‌های شگفت‌انگیز در فناوری، چندین انتخاب دارید. از بین گزینه های زیادی که دارید، کامپوزیت و آمالگام دو انتخاب پر طرفدار به عنوان پرکننده های دندان هستند. تفاوت عمده این دو نوع پرکننده در رنگ آن ها است. پرکننده های کامپوزیت از موادی با رنگ دندان شما ساخته می شوند در حالی که پرکننده‌های آمالگام از فلز ساخته می شوند.

اگرچه ترمیم با کامپوزیت نسخه پیشرفته‌تری از پرکننده‌های سنتی مانند آمالگام دندان است، گاهی اوقات شیوه‌های سنتی بر جانشین خود پیروز می‌شوند. آمالگام‌ها در شرایطی که جویدن می تواند منجر به آسیب دندان شود، از مقاومت بیشتری برخوردارند. توجه داشته باشید گاهی برای دندان شما استفاده از روکش دندان تجویز می‌شود که برای بیشتر دانستن به مقاله کامپوزیت یا روکش مراجعه کنید و در نهایت باید بدانید فقط یک دندانپزشک می تواند به شما بگوید که کدام نوع پر کردن برای شما مناسب است. با این حال، دانستن تفاوت بین این دو برای شما ضروری است.

اگر به دنبال استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان هستید حتما به مقاله قیمت کامپوزیت دندان سر بزنید.

کامپوزیت دندانپرکننده های کامپوزیت رزین نیز با استفاده از ترکیبات پلاستیکی و سرامیکی ساخته می شوند. در ابتدا، دندانپزشکان قادر به استفاده از پرکننده های کامپوزیتی در پشت دهان نبودند، زیرا ترکیبات رزین به اندازه کافی قوی برای کنترل جویدن و آسیاب کردن نبودند. دندانپزشکان از آنجایی که رنگ دندان‌های یک فرد همرنگ بود، از آن‌ها در دندان‌های جلویی استفاده می‌کردند. در حال حاضر، دندانپزشکان می توانند از پر کردن کامپوزیت در پشت دهان استفاده می کنند.

آمالگام برای پر کردن دنداندر مقایسه با جانشین خود، آمالگام دندانی نشان داده است که در آزمون زمان مقاومت بیشتری دارد، زیرا می تواند هشت تا ده سال و گاهی حتی بیشتر دوام بیاورد. تا حد زیادی برای پر کردن حفره های واقع در دندان‌های عقب دهان مناسب هستند. مقرون به صرفه بودن و نگهداری آن نیز از نکات مثبت آن است.با این حال در بسیاری از کشورهای پیشرفته به دلایل زیادی دیگر کاربرد ندارد و با پیشرفته بیشتر کاملا از کامپوزیت برای پر کردن دندان استفاده می‌شود.

 

دندانپزشکان از مته های دندانی برای از بین بردن پوسیدگی قبل از قرار دادن پرکننده ها استفاده می کنند. دندانپزشکان همچنین باید مقداری از ساختار دندان سالم را حذف کنند تا فضایی برای پرکردن ایجاد شود، اما مقدار آن به مواد پرکننده انتخاب شده بستگی دارد. پرکردگی های نقره ای به دندان نمی چسبند، بنابراین دندانپزشکان باید مقدار زیادی از ساختار دندان سالم را برای قرار دادن مواد، جدا کنند. پر کردن با کامپوزیت به دندان متصل می شود، بنابراین دندانپزشکان نیازی به برداشتن بیشتر از پوسیدگی در ساختار دندان ندارند. این به دندان اجازه می دهد تا استحکام طبیعی خود را حفظ کند.

انتخاب شما به محل حفره بستگی دارد. اگر حفره در پشت دهان قرار دارد میتوانید آمالگام را نیز به عنوان یک پر کننده در نظر داشته باشید با اینکه پیشنهاد ما بیشتر استفاده از کامپوزیت میباشد مگر در موارد خاص اما اگر حفره در دندان های جلو است، پرکننده های کامپوزیت را صد در صد انتخاب کنید ، زیرا هنگام لبخند دندان های نقره ای نمی خواهید. در پایان، دندانپزشک شما و شما با هم در مورد بهترین گزینه برای شما تصمیم می گیرید. اگر به دندانپزشکان ما برای پر کردن حفره نیاز دارید، از طریق فرم با ما در تماس باشید.

مقایسه کامپوزیت و آمالگام

نوع درمان

آسیب به دندان

ظاهر

طول عمر

زمان انجام عمل

کامپوزیت

تراش کمتر

رنگ دندان

۷ سال

زمان و دقت بیشتر

آمالگام

تراش بیشتر دندان

رنگ نقره

۱۰-۷ سال

زمان کمتر

پیشنهاد ما

فقط یک دندانپزشک می تواند به شما بگوید که کدام نوع پر کردن برای شما مناسب است. با این حال، دانستن تفاوت بین این دو برای شما ضروری است. بنابراین قبل از انجام خدمات دندانپزشکی، باید به توصیه یک پزشک متخصص گوش دهید و با توجه به نیازهای شخصی خود تصمیم بگیرید و شیوه مناسب را انتخاب کنید.

دکتر میلاد عشقی

سوالات متداول

طول عمر آمالگام حدود ۷ تا ۱۰ سال تخمین زده شده است اما طول عمر کامپوزیت چیزی حدود ۵ تا ۷ سال است.

به دلیل خیس بودن محیط عقب دهان و همینطور جویدن و فشار بیشتر بر روی دندان‌ها معمولا برخی از پزشکان برای دندان‌های عقبی دهان، پر کردن با آمالگام را توصیه می‌کنند اما با پیشرفت‌های امروزی در بیشتر موارد میشود از کامپوزیت استفاده کرد و ضمن تراش کمتر دندان، رنگ دندان رو هم ثابت نگه داشت.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک دکتر میلاد عشقی

تماس با ما

۰۹۰۱۶۶۶۶۱۱۶

۰۲۱-۴۰۷۷۱۶۶۲