دندانپزشک

شکستن دندان عصب کشی شده

4/5 - (1 امتیاز)
آیا دندان شما بعد از عصب کشی دچار ترک خوردگی دندان شده است؟ دلایل زیادی است که باعث می شود دندان های طبیعی ترک بخورند و گاهی اوقات این اتفاقات غیر منتظره هستند .
شکستن دندان پس از عصب کشی
فهرست مطالب
پخش ویدیو

میتوانید از طریق دکمه ویدیو را دانلود کنید

۱

رزرو نوبت و یا ثبت شماره

۲

با شما تماس میگیریم

۳

ارسال عکس و مدارک

۴

زمان حضور در کلینیک را هماهنگ میکنیم

اشتراک گذاری با دوستان:

آیا دندان شما بعد از عصب کشی دچار ترک خوردگی دندان شده است؟ در حالی که دندان های سالم مستعد ترک هستند. دندان های عصب کشی شده بسیار مستعد این شکستگی اند. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود دندان های طبیعی ترک بخورند و گاهی اوقات به دلایل زیادی به طور غیرمنتظره ای رخ می دهد. این موضوع برای شکستن دندان عصب کشی شده به دلیل اینکه عملا یک دندان بدون عصب و اصطلاحا مرده است بسیار بیشتر رخ خواهد داد. عصب کشی سال هاست که بسیار موفق بوده و یکی از عوارض غیرمنتظره آن این است که دندان عصب کشی شده مستعد شکستگی اند. در حالی که به ندرت دردی قبل از این حادثه وجود دارد و شکستگی به سختی در اشعه ایکس قابل تشخیص است. این بدان معناست که تشخیص آن در خانه نیز دشوار است، اما مراجعه به دندانپزشک ضروری است.

درمان ریشه یکی از درمان های دندانپزشکی است که پالپ دندان عفونی داخل وسط دندان را خارج می کنند. به آن درمان ریشه نیز می گویند. هر دندان دارای یک سیستم کانال است که از تاج (سطح بالایی دندان ) به ریشه می رود. یک دندان میتواند دارای ۴ کانال حاوی پالپ باشد. پالپ دندان از بافت همبند یا پیوندی، اعصاب و عروق خونی تشکیل شده است. هنگامی که درمان ریشه را انجام می دهید، پالپ دندان آسیب دیده یا عفونی از داخل دندان شما خارج می شود. پس از برداشتن پالپ، فضا تمیز و ضدعفونی شده و سپس پر و مهر و موم می شود. سطح دندان شما که برای جویدن استفاده می شود نیز ممکن است با یک پرکننده یا روکش جایگزین شود.

به طور عمومی در کتاب های رفرنس دندانپزشکی آمده است که اگر دندان عصب کشی شود ۵ سال از عمر آن کم میشود و خب عمر دندان بعد از عصب کشی بستگی به عمر کلی دندان دارد که معمولا دندانپزشکان متخصص با معاینه مراجعه کننده میتوانند عمر تقریبی دندان را تخمین بزنند و به مراجعه کننده پیشنهاد درمان عصب کشی یا درمان های دیگر بدهند.

علت شکست معمولا به این گونه است که دندان پس از عصب کشی اصطلاحا (دهیدارته ) میشود یعنی  دندان یه مقدار خشک و شکننده میشود و این موضوع میتواند در مواقع جویدن که نیروهایی بر دندان وارد میشود تاثیر بگذارد و دندان بشکند. بنابراین بهترین توصیه مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه کانال ریشه است و همچنین یکی از توصیه های زیاد روکش کردن دندان عصب کشی شده است.

نکته بسیار مهم: یکی از توصیه های مهم دکتر پس از عصب کشی استفاده از روکش دندان است که میتواند تا حد زیادی از فشار روی دندان و در نتیجه شکستگی دندان عصب کشی شده جلوگیری کند.

حقیقت این است که تشخیص اینکه آیا دندان ریشه ترک خورده است یا خیر، بسیار دشوار است. زمانی که این اتفاق می افتد، بعید است دردی را تجربه کنید. اگرچه، اگر درد وجود داشته باشد، این احتمال وجود دارد که ترک شدید باشد و در داخل و اطراف خط لثه تاثیر بگذارد.

اگر نگران هستید و دردی در دندان خود احساس می کنید و جز موارد زیر است:

  • حساسیت هنگام غذا خوردن، به ویژه هنگام گاز گرفتن غذاهای سرد و گرم
  • دندان درد مداوم در ناحیه کانال ریشه دارد
  • هنگامی که دندان را از طریق زبان خود می گذرانید، یک ترک شدید احساس می کنید

 احتمالا دندان شما دچار شکستگی است و اگر این شکستگی درمان نشود، ترک می تواند بزرگتر و بزرگتر شود. بدترین چیز در مورد آن زمانی است که شروع به نفوذ به خط لثه شما می کند و این می تواند باعث تجمع باکتری و بیماری های لثه  نیز شود.

پس از عصب کشی دندان بافت تاجی دندان تضعیف میشود و در مواقع جویدن شکننده است برای پیشگیری از این موضوع میتوان ارتفاع دندان را کم کرد یعنی با استفاده از روکش روی دندان نیروهای که مواقع جویدن باعث شکستن میشود را کم کرد.

بستگی به این دارد که این شکستگی در کجا و به چه صورت رخ داد اگر فقط ناحیه روی دندان ترک داشته باشد معمولا با یک ترمیم ساده قابل حل میباشد اما اگر این شکستگی کمی فراتر رفته باشد و علاوه بر ناحیه  روی دندان به ریشه دندان هم آسیب زده است که معمولا قابل درمان با ترمیم نیست و باید از درمان ایمپلنت یا بریج استفاده شود.

حتما سر بزنید: کامپوزیت یا روکش دندان

پیشنهاد ما

قبل از انجام خدمات دندانپزشکی، باید به توصیه یک پزشک متخصص گوش دهید و با توجه به نیازهای شخصی خود تصمیم بگیرید و شیوه مناسب را انتخاب کنید.

دکتر میلاد عشقی

سوالات متداول

ترمیم دندان شکسته شما ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد این موضوع به درمان شما بستگی دارد . برای مثال:

کشیدن دندان: جایگزینی دندان با ایمپلنت ممکن است ماه ها طول بکشد.

روکش ها: معمولاً سه تا چهار هفته طول می کشد تا یک روکش ایجاد شود تا دندانپزشک بتواند آن را روی دندان شما قرار دهد.

تا زمانی که درمان ریشه (عصب کشی) کامل نشده است، بهتر است از جویدن چیز های سخت در آن ناحیه خودداری کنید زیرا خطر شکستگی وجود دارد.

در عین حال باید هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا درمان شما بررسی شود و برای شما مشکلی پیش نیاید.

۴/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک دکتر میلاد عشقی

تماس با ما

۰۹۰۱۶۶۶۶۱۱۶

۰۲۱-۴۰۷۷۱۶۶۲