میتوانید از طریق دکمه ویدیو را دانلود کنید
۱
۲
۳
۴
اشتراک گذاری با دوستان:
پوسیدگی دندان یکی از متداول ترین مشکلات دندانپزشکی است و به همین دلیل پرکردن دندان یکی از رایج ترین نیازهای ترمیم دندان در بیماران ما می شود. هدف ما ترمیم این پوسیدگی با حداقل آمادگی و با حداکثر زیبایی است. ترمیم های کامپوزیت می توانند به شما اعتماد به نفس لبخندی بدون نگرانی از ظاهر شدن نواحی داخلی دهان را به شما بدهند! ضمنا برای ترمیم شکستگی به خصوص در دندانهای قدامی یک انتخاب بسیار عالی خواهد بود و شاید در مورد ترمیم دندان های خلفی گاهی برای شما سوال شود که کامپوزیت یا روکش با مراجعه به مقاله مربوطه میتوانید به سوال آن پاسخ دهید.
شاید خواندن این مطلب برای شما مفید باشد: کامپوزیت یا ارتودنسی کدامیک برای لبخند ما موثر است؟
ترمیم کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت یک ماده رزین که به رنگ سفید/دندان است. بسیاری از مردم ترمیم کامپوزیت را با “پر کردن دندان” یکی میدانند اما با این حال، یک تفاوت اصلی این است که ترمیم کامپوزیت را فقط می توان با ماده کامپوزیت انجام داد، در حالی که “پر کردن دندان” به ترمیم دندان ها با هر ماده دندانی دیگر نیز اشاره دارد.
چه زمانی به ترمیم کامپوزیت نیاز است؟
ترمیم کامپوزیت برای ترمیم بخشی از ساختار دندانی که در دندان ها از بین رفته است استفاده می شود. از دست رفتن ساختار دندان می تواند به دلیل پوسیدگی (پوسیدگی دندان )، ضربه به دندان ، نقص مینای دندان (برخی افراد با ناهنجاری در ساختار دندان متولد می شوند) ، سایش دندان (در اثر فرسایش، ساییدگی یا سایش) یا برای اهداف زیبایی ایجاد شود.
آیا ترمیم کامپوزیت قابل تشخیص است؟
خیر، ترمیم های کامپوزیت اگر به درستی با شکل و رنگ درست انجام شوند قابل تشخیص نیستند. برخی از دندانپزشکان ممکن است سوراخ دندان را پر کنند و شکل دندان ها را در نظر نگیرند. با این حال، اگر از آناتومی شکل دندان پیروی کنید و رنگ مناسب را انتخاب کنید، زیبایی خوبی به دندان می بخشد و ترمیم قابل تشخیص نخواهد بود. گاهی برای ترمیم دندان سوالی پیش میآید در انتخاب بین کامپوزیت یا آمالگام که رنگ کامپوزیت و غیرقابل تشخیص بودن در این سوال یکی از مهمترین ویژگی های آن است.
دندانپزشک چگونه ترمیم کامپوزیت را انجام می دهد؟
ابتدا قسمت پوسیده یا مشکل دار دندان جدا می شود. سپس سطح در حال ترمیم با چسب دندان برای ادامه مراحل آماده می شود. مواد کامپوزیت به صورت لایه لایه بندی شده و به شکل مورد نیاز قالب گیری می شود. پس از آن، رزین کامپوزیت با اشعه ماوراء بنفش پلیمریزه شده و در نهایت، ترمیم تنظیم و صیقل داده می شود.
میزان موفقیت ترمیم کامپوزیت چقدر است؟
ترمیم کامپوزیت نرخ موفقیت خوبی نسبت به نرخ شکست که سالانه از ۱ تا ۵ درصد متغیر است دارد . علت اصلی شکست در دندان های خلفی پوسیدگی (پوسیدگی دندان) و شکستگی است. در مورد دندان های قدامی، مشکلات زیبایی از دلایل اصلی شکست ترمیم هستند اما در نهایت میزان شکست بسیار پایین است.
آیا می توان ترمیم های کامپوزیت را چندین بار تعویض کرد؟
ترمیم های کامپوزیت را می توان جایگزین کرد اما در حالت ایده آل هرچه کمتر باشد بهتر است. هر بار که آنها را خارج می کنند، دندان دچار تراش اضافه تر می شود و بدون آسیب به مینای سالم محیطی و عاج (بافت سخت زیر مینا که اکثریت دندان را تشکیل می دهد) نخواهد بود.
پس از انجام ترمیم کامپوزیت از چه مواردی باید اجتناب کرد؟
پس از عمل، می توانید بلافاصله غذا یا نوشیدنی بخورید و نیازی به اقدامات احتیاطی خاصی نیست. پس از ترمیم کامپوزیت، توصیه هایی برای اجتناب از مواردی مانند توصیه های کلی در مورد مراقبت از دندان است، مانند اجتناب از جویدن ناخن یا جویدن اقلامی مانند قلم، که ممکن است ترمیم کامپوزیت را دچار مشکل کند. برای بیشتر دانستن به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله مراقبت های پس از درمان های زیبایی مراجعه کنید.
برای انجام کامپوزیت پیشنهاد میکنیم حتما به مقاله قیمت کامپوزیت دندان مراجعه کنید.
پیشنهاد ما
قبل از انجام خدمات دندانپزشکی، باید به توصیه یک پزشک متخصص گوش دهید و با توجه به نیازهای شخصی خود تصمیم بگیرید و شیوه مناسب را انتخاب کنید.
سوالات متداول
آیا کامپوزیت دندان دارای رنگهای متفاوتی است؟
کامپوزیت دندان از نوعی مواد پلاستیکی که هم رنگ دندان است تشکیل شده این ماده پلاستیکی دارای رنگهای گوناگونی است که مطابق با رنگ دندان شما دندانپزشکتان بهترین رنگ را انتخاب میکند.
ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟
طول عمر کامپوزیت چیزی حدود ۵ تا ۷ سال است اما بستگی زیادی نیز به رعایت بهداشت دهان و دندان،جنس دندان و رژیم غذایی فرد دارد.