دندانپزشک

کامپوزیت ونیر به شیوه‌ ی لیرینگ

1/5 - (1 امتیاز)
ونیر های کامپوزیتی برای دندان از رایج ترین مواد مورد استفاده در دندانپزشکی زیبایی اند که با تکنیک لیرینگ خیلی طبیعی تر به نظر می‌رسند.
کامپوزیت ونیر تکنیک لایرینگ
فهرست مطالب
نمایش ویدیو درباره ویدیو کامپوزیت لایرینگ

میتوانید از طریق دکمه ویدیو را دانلود کنید

۱

رزرو نوبت و یا ثبت شماره

۲

با شما تماس میگیریم

۳

ارسال عکس و مدارک

۴

زمان حضور در کلینیک را هماهنگ میکنیم

اشتراک گذاری با دوستان:

کامپوزیت های دندانی امروزه از رایج ترین مواد مورد استفاده در کلینیک دندانپزشکی هستند که عمدتاً برای دندانپزشکی زیبایی در دندان های قدامی و همچنین برای ترمیم دندان با کامپوزیت در دندان های خلفی استفاده می شوند. به منظور انطباق با نیازهای خاص هر مراجعه کننده ، انواع متعددی از کامپوزیت ها با ویژگی ها و نحوه استفاده متفاوت در بازار ظاهر شده اند و گاهی اوقات انتخاب مناسب ترین کامپوزیت دندان برای هر مراجعه کننده کمی گیج کننده است.

کامپوزیت دندان که به عنوان رزین دندان نیز شناخته می شود، ماده ای به رنگ دندان است که توسط دندانپزشکان برای ترمیم دندان های پوسیده، آسیب دیده یا تغییر رنگ  استفاده می شود. نوعی ماده مصنوعی است که از مخلوط پلاستیک و ذرات شیشه یا سرامیک ساخته می شود. کامپوزیت دندانی را می توان به گونه ای شکل داد که با رنگ و شکل دندان های طبیعی بیمار مطابقت داشته باشد، که آن را به گزینه ای محبوب برای عمل های زیبایی دندان مانند پرکردن حفره ها، ترمیم دندان های ترک خورده یا اصلاح ظاهر بدشکل یا تغییر رنگ دندان تبدیل می کند.

از کامپوزیت دندانی برای باندینگ و پرکردن دندان نیز استفاده می شود که در آن یک ماده رزین همرنگ دندان بر روی سطح دندان اعمال می شود و سپس با نور مخصوص سفت می شود که جایگزین خوبی برای ماده سیاه رنگ برای پر کردن دندان میباشد و اگر شما هم برایتان مقایسه این دو ماده سوال شده است پیشنهاد میکنیم به مقاله کامپوزیت یا آمالگام مراجعه کنید. از این فرآیند باندینگ می توان برای بستن شکاف بین دندان ها، ترمیم براده ها یا ترک ها و حتی برای پوشاندن لکه ها یا تغییر رنگ ها استفاده کرد. کامپوزیت دندان جایگزین محبوبی برای پرکردن‌های آمالگام نقره‌ای سنتی است، زیرا از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیرتر است و نیاز کمتری به برداشتن ساختار سالم دندان دارد.

در کامپوزیت ونیر های دندان از دو روش رایج استفاده می شود: روش ساده و روش لایرینگ.

روش ساده شامل قرار دادن مواد کامپوزیت در یک لایه و یک رنگ روی سطح دندان آماده شده و سپس شکل دادن و صیقل دادن آن برای رسیدن به ظاهر مطلوب است. این روش نسبتا سریع و ساده است.

روش لایرینگ شامل ساختن ترمیم کامپوزیت در چندین لایه و چندین رنگ است که هر لایه قبل از اعمال لایه بعدی به صورت جداگانه سخت می شود. این تکنیک شامل قرار دادن یک لایه مات یا نیمه شفاف از مواد کامپوزیت ابتدا برای پوشاندن رنگ زیرین دندان است و به دنبال آن لایه های بعدی از مواد به طور فزاینده شفاف یا مات برای ایجاد رنگ و شکل مطلوب ترمیم استفاده می شود. این روش به زمان و مهارت بیشتری نیاز دارد، اما می تواند کنترل بیشتری بر نتیجه زیبایی نهایی دندان فراهم کند. 

به طور خلاصه، در حالی که روش ساده سریع‌تر و آسان‌تر است، روش لایه‌بندی کنترل بیشتر و نتایج بهتری را برای زیبایی بهتر و ظریفتر ارائه می‌دهد. انتخاب تکنیک به اندازه و محل کار و همچنین نتیجه زیبایی مورد نظر بستگی دارد.

خواندن این مطلب میتواند برای شما مفید باشد: کامپوزیت یا روکش

چندین دلیل وجود دارد که کامپوزیت ونیر ممکن است کاملاً طبیعی به نظر نرسد یا به طور یکپارچه با دندان های اطراف ترکیب زیبایی نداشته باشد:

تطبیق رنگ:

یکی از چالش برانگیزترین جنبه های کامپوزیت ونیر تطبیق رنگ مواد کامپوزیت با رنگ طبیعی دندان است. عواملی مانند روشنایی، سایه دندان و شفافیت همگی می توانند بر روی تطابق رنگ نهایی تأثیر بگذارند و اگر سایه مواد کامپوزیت به درستی انتخاب نشود یا شرایط نور در طول عمل بهینه نباشد، ترمیم دندان ممکن است طبیعی به نظر نرسد.  در شیوه ساده به دلیل یک رنگ بودن این شیوه ممکن است دندان کامپوزیت شده طبیعی به نظر نرسد.

خواص مواد:

مواد کامپوزیت دارای خواص فیزیکی متفاوتی نسبت به دندان های طبیعی هستند، مانند بازتاب، کدورت و شفافیت. اگر ماده کامپوزیت استفاده شده به خوبی با دندان های اطراف مطابقت نداشته باشد یا به درستی لایه بندی نشده باشد، ممکن است صاف یا غیر طبیعی به نظر برسد.

آماده سازی دندان:

نحوه آماده سازی دندان قبل از قرار دادن کامپوزیت نیز می تواند بر ظاهر نهایی کامپوزیت ونیر  یا ترمیم کامپوزیت تأثیر بگذارد. اگر مینای دندان بیش از حد برداشته شود یا آماده سازی به درستی انجام نشود، ترمیم ممکن است طبیعی به نظر نرسد.

مهارت دندانپزشک :

مهارت و تجربه دندانپزشک در قرار دادن کامپوزیت نیز می تواند بر نتیجه نهایی تأثیر بگذارد. یک اپراتور بی تجربه ممکن است نتواند به شکل بهینه کامپوزیت دندان دست یابد، یا نتواند مواد کامپوزیت را به درستی قرار داده و شکل طبیعی دندان را ایجاد کند.

به طور خلاصه، دستیابی به ترمیم کامپوزیت و یا کامپوزیت ونیر طبیعی یک فرآیند پیچیده است که شامل عوامل زیادی از جمله تطبیق رنگ، خواص مواد، آماده سازی دندان می شود.

 برای اطمینان از بهترین نتیجه ممکن، کار با یک متخصص دندانپزشکی با تجربه و ماهر ضروری است که بتواند نیازهای بیمار را به دقت ارزیابی کند و مناسب ترین ماده و تکنیک کامپوزیت را برای هر مورد خاص انتخاب کند.

روش لایرینگ تکنیکی است که در کامپوزیت ونیر دندان استفاده می‌شود که شامل ساختن مواد کامپوزیت در چندین لایه است که هر لایه به‌طور جداگانه قبل از اعمال لایه بعدی پخت می‌شود. این روش می تواند به ویژه در دستیابی به ظاهر طبیعی تر ترمیم مفید باشد.

با استفاده از چندین لایه از مواد کامپوزیت، دندانپزشک می‌تواند شفافیت و سایه طبیعی دندان را تقلید کند و در نتیجه ظاهری واقعی‌تر داشته باشد. دندانپزشک همچنین می‌تواند رنگ‌های مختلفی از مواد کامپوزیت را انتخاب کند و ضخامت هر لایه را تنظیم کند تا شیب طبیعی‌تری از رنگ و شفافیت ایجاد کند که به طور یکپارچه با دندان‌های اطراف ترکیب می‌شود.

علاوه بر این، روش لایرینگ به دندانپزشک اجازه می‌دهد تا بافت سطحی طبیعی‌تر برای شکل ترمیم ایجاد کند که می‌تواند نتیجه زیبایی و طبیعی تر شدن را بیشتر کند. دندانپزشک می تواند مواد کامپوزیت را به گونه ای بتراشد که شیارها، حفره ها و شکاف های طبیعی دندان را تکرار کند و در نتیجه ظاهر واقعی تری داشته باشد.

به طور کلی، روش لایرینگ می تواند با ایجاد یک ترمیم که بیشتر با رنگ، شفافیت و بافت سطح دندان های اطراف مطابقت دارد، به طبیعی شدن دندان ها کمک کند. با این حال، دستیابی به کامپوزیت با ظاهر طبیعی به مهارت و تجربه دندانپزشک، کیفیت مواد مورد استفاده و عوامل دیگری مانند آماده سازی دندان و عوامل بیمار نیز بستگی دارد.

 درمان زیبایی کامپوزیت درمانی است که توسط خود مراجعه کننده انتخاب میشود که استفاده از کدام روش بسته به نتیجه مورد نظر مراجعه کننده دارد اما روش توصیه شده دکتر میلاد عشقی استفاده از روش لایه بندی است به این دلیل که ظرافت این روش بیشتر است به همین دلیل نتیجه این روش طبیعی تر و نزدیکترین شکل به دندان طبیعی است.

در برخی موارد، روش ساده را می توان به طور موثر برای ترمیم حفره ها یا عیوب با اندازه کوچک یا متوسط استفاده کرد، به خصوص زمانی که نیازهای تطابق رنگ و شکل سطح حداقل است. روش ساده همچنین می تواند مواقعی مفید باشد که زمان  مراجعه کننده محدود است چون طول درمان این روش کمتر است. 

با این حال، برای ترمیم های بزرگتر یا پیچیده تر یا برای بیمارانی که انتظارات زیبایی بالاتری دارند، روش لایه بندی ممکن است انتخاب ارجح باشد. روش لایرینگ کنترل بیشتری بر ظاهر نهایی ترمیم ارائه می‌دهد و می‌تواند به نتیجه طبیعی‌تری دست یابد، به‌ ویژه وقتی صحبت از تطابق رنگ، شفافیت و بافت سطح دندان طبیعی باشد.

به طور کلی این دو روش تفاوتهای زیادی دارند اما از نظر ماندگاری هردو مانند یکدیگر هستند که با توجه به عوامل گفته شده این انتخاب کاملا به مراجعه کنده بستگی دارد که کدام روش را انتخاب کند.

اگر بیمار از رنگ ترمیم کامپوزیت راضی نباشد، می توان آن را با استفاده از تکنیک لایرینگ با ترمیم جدید حذف و جایگزین کند. با این حال، تصمیم به انجام این کار باید با دقت و پس از ارزیابی کامل توسط یک متخصص دندانپزشکی گرفته شود.

خواندن این مطلب میتواند برای شما مفید باشد: کامپوزیت یا ارتودنسی

مقایسه قیمت شیوه لایرینگ دربرابرشیوه ساده چگونه است؟

به طور کلی شیوه لایرینگ به دلیل ظرافت بیشتر از قیمت متفاوتی به نسبت کامپوزیت ونیر معمولی برخورداراست اما شما میتوانید با مشاهده جدول زیر از قیمت هر یک از این شیوه ها آگاه شوید.

بیشتر بخوانید: قیمت کامپوزیت دندان

کامپوزیت ونیر

کامپوزیت ونیر تکنیک لایرینگ

۲/۲۰۰/۰۰۰

۲/۵۰۰/۰۰۰

خواندن این مطلب میتواند برای شما مفید باشد: حذف یا ریموو کامپوزیت دندان

پیشنهاد ما

قبل از انجام خدمات دندانپزشکی، باید به توصیه یک پزشک متخصص گوش دهید و با توجه به نیازهای شخصی خود تصمیم بگیرید و شیوه مناسب را انتخاب کنید.

دکتر میلاد عشقی

سوالات متداول

ترمیم های ساخته شده با کامپوزیت ها با رعایت بهداشت دهان و دندان می توانند تا هفت سال دوام بیاورند.

بله اگر زمانی پرکردگی های کامپوزیت در دندان های شما به دلیل ساییدن و جویدن بیش از حد شروع به تحلیل رفتن کنند، جای نگرانی وجود ندارد. هنگامی که دندانپزشک شما متوجه تخریب برای دندان شما در پر کردن شد، می تواند ناحیه را تمیز کرده و پرکردگی را ترمیم کند.

۱/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک دکتر میلاد عشقی

مشاوره رایگان در تلگرام